sábado, 4 de febrero de 2012

EL CAVALLER NEGRE


VIOLANT I EL CAVALLER NEGRE

Uns dies abans de la lluna plena i dos després, es veia rondar un cavall negre per les rodalies de Peratallada. Algunes veus l’associaven amb el cavaller negre que havia portat la pesta ara fa un centenar d’anys. Era una temença infundada però les creences del poble tenien molta força i la llegenda del cavaller cruel i maligne havia arrelat a la memòria popular.
Violant tranquil·litzava a la seva dama de companyia i li feia veure que la llegenda no tenia ni cap ni peus. Sols era una llegenda. Una llegenda esgarrifant, però una llegenda.
Feia dies que en Hugo havia sortit en direcció Eger. Una neboda d’en Hugo havia patit una malaltia i ell volia ajudar-la amb un acte de llum al seu país natal. El que no sabia Hugo era que un gran enemic seu havia fet tot aquest muntatge per poder-lo caçar i donar-li mort.
En Hugo portava un poderós remei que reforçava l'acte de llum en el cas que el no mort esdevingués papallona blava. Els ingredients secrets eren coneguts des de temps inmemorials. L'estracte de pericó i l'esència de cuca butllofera eren el seus principals ingredients. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario