domingo, 3 de julio de 2011

VIOLANT


VIOLANT

El primer cop que vaig veure na Violant va ser una nit especial. Alguns no morts de la nostra comunitat necessitaven l’alternativa a la regeneració per trobada de llum. Violant n’era una d’elles.

Ens havíem citat als actuals Clots de Sant Julià, entre Canapost i Vulpelllac. Aquesta zona era l’indret dels sacrificis rituals, més concretament en l’anomenat actualment Tron de la Reina, i en el nostre temps Pont de la Bruixa. La canal en forma d’U recollia la sang dels animals sacrificats, que més tard era peça valuosa del ritual de regeneració. Ni els animals ni antigament els vius arribaven a morir en aquest sacrifici cruent. El respecte a la vida és un dels nostres principis i la primera llei dels no morts.

Violant s’havia engalonat amb molta cura, l’acte de renèixer era prou important per fer-ho. Els seus ulls tenien una brillantor especial i la seva pell més fima i blanca que mai. Les herbes aromàtiques emprades en la confecció d’olis i parfums acabaven de fer l’efecte dessitjat.

Aquella nit era molt important per a mi, d’una banda la joia d’estar a la vora de na Violant i per l’altra la feixuga responsabilitat que contrauria amb ella. Havia estat dessignat padrí i fiador de l’acte de llum. Això representava que l’havia de protegir fins la propera regeneració o donar-li la meva sang en el cas que per error la nova reixida fos una papallona blava. Sols la sang d’un no mort fiador li podria completar el nou pas a la llum.

(continuarà)


http://www.forallac.cat/patrimoni/clots


No hay comentarios:

Publicar un comentario